Михаела Маринова стана известна още по време на участието си в третия сезон на “Х Фактор”. Михаела е родена на 7 май 1998 г. в София. Започва да пее в детска вокална школа на 4 години, а на 6-годишна възраст родителите ѝ я записват и на уроци по пиано и цигулка. Печели конкурси за млади таланти в България и чужбина. Завършва средното си образование с профил Поп и джаз пеене в НМУ „Любомир Пипков“, а от 2017 г. следва Музикално-сценична режисура в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

– Здравей, Михаела! В новата ти песен „Само теб” става въпрос за виртуалната любов, на теб самата случвало ли ти се е да си в плен на интернет връзка и отношения?

– Модерно е хората масово да търсят партньора си в различни сайтове и апликации, но аз съм традиционалист. Предпочитам да видя човека на живо тук и сега. Директният контакт с него носи толкова информация, колкото един чат и комбинация от захаросани емоджита никога не могат да ти дадат. Вярвам, че скрити зад дисплеите на телефоните си героите в един такъв флирт имат свободата да си пренаписват биографията и да се манипулират взаимно по начин, който може да бъде и опасен. Сигурно има тръпка в това общуване, но то не е моето. Идеята за тази сюжетна линия беше на режисьора Виктор Антонов-Рик. Откривам себе си само в идеята за любовта от разстояние – откакто Александър играе в „Етър“  Велико Търново това  е спорт, в който вече съм шампион.

– Приятелят ти – футболистът Александър Дюлгеров, как реагира на провокативното ти поведение в последния клип, както и на феновете ти?

– Той прие супер радушно сцените с Димитър, който е театрален актьор и на който съм много благодарна, че успя да ме предразположи към такъв тип близост пред камера. Истината е, че по време на снимките включвах Александър няколко пъти в телефонна видео връзка, за да следи изпълнението на  цялата ни актьорска задача с флирта (смее се). Той гледа с мен и първия монтаж на клипа. Александър е сред малкото хора, които мога да нарека свой истински приятел. Подкрепя ме много в пътя ми с музиката, често ми предлага страшно готини неща, които е открил за слушане. Напук на клишетата за футболистите него никога няма да го видите в чалготека и под водопад от салфетки. Имаме си абсолютно доверие. Ревността няма място в нашите професии  – когато фенките викат името му трибуните, аз се гордея, защото целия този шум е признак за успех!

– На футболистите им се носи славата на плейбои, че си падат по фолк певици. В началото на връзката ви  имаше ли предразсъдъци към него?

– Не, по-скоро се притеснявах от възрастовата разлика. Той е голяма хапка, мъж на 28 години, който има сериозни планове за бъдещето. Не знам съдба ли е, но Алекс живее на една улица разстояние от родителите ми. Майка ми винаги ми е повтаряла, че ако се изнеса някой ден, би искала да съм й наблизо, в същия квартал. Нанесох се при него шест месеца след първата ни среща.

– Как успяхте да си напаснете характерите?

– С търпение и любов, на принципа на пробата и грешката. И двамата сме много открити един към друг, казваме си всичко очи в очи.

– Трудно ли е да поддържаш връзка от разстояние?

– Предизвикателство е, но не и трудно. Пътувам до Велико Търново при всеки удобен случай и вече дори успях да намеря мястото си сред футболните съпруги там. В началото ме гледаха малко подозрително, защото хем съм популярно лице, хем съм най-малката, но после разчупихме ледовете и стана наистина забавно.

– Какво не би направила в името на любовта и кариерата си?

– Не бих пренебрегнала семейството си по някакъв начин. Мама и тате са най-добрите ми приятели, много сме задружни, подкрепят ме във всичко. Смятам, че ако човек има добър център в личния си живот, няма да има спирачки  и в кариерата си.

– Каква музика обичаш да слушаш?

– Обичам Ариана Гранде. Ще я гледам на живо в Берлин през октомври. Искам да заведа родителите си на концерта на Ерос Рамацоти тук, а до края на годината съм планирала да чуя Litlle Mix и Кристина Агилера в Лондон.

– Кой е бил най-трудният ти момент в живота ти?

– Решението да се захвана професионално с музика рязко ме изкара от пясъчника пред блока и детството ми като че ли приключи преждевременно. Станах част от школата на Аделина Колева, обикалях нон-стоп страната по певчески конкурси, бях част от екипа на изпълнителя, който представи България на детската “Евровизия” в Армения и станахме втори… Извървях нелек път преди да събера куража да се явя на “X Фактор” и да покажа какво мога пред толкова голяма аудитория. След като с музикалната ми компания започнахме да сбъдваме мечтите си заедно и видях колко як екип имам зад гърба си, се е случвало да усещам завист в гилдията. Това е част от играта. Научих се да я играя и да си продължавам по пътя.

– Смяташ ли, че ако беше родена в по-голяма държава, щеше да имаш повече шансове за световен пробив?

– Смятам, че имам изключителен късмет да срещна правилните хора в точния момент. Това е продуцентът му Станислава Армутлиева и малката армия на „Вирджиния рекърдс“, с която водим всички си битки заедно. Правим малки, но сигурни стъпки да изведем българската музика на глобално ниво. Песента ми “Tiempo” това лято се завъртя активно по MTV, а преди няколко дни разбрах, че една от песните, която създадохме в рамките на Sofia Songwriting Camp през пролетта, е влязла в албум на кей поп бандата “Twice”. С Никол от 4Magic сме съавтори в парчето.

– Знам, че си получавала похвали от Лили Иванова и Йорданка Христова. Може ли да ни споделиш какво са ти казали те?

– За мен и двете са институции в българската музика. Имах привилегията да бъда поканена на рожден ден на Лили Иванова, която ми сподели, че ме е забелязала още в “X Фактор” и е възхитена от вярното ми пеене. Каза, че би ми помогнала във всеки един момент, от което краката ми буквално щяха да се подкосят!

https://lupa.bg

Mihaela Marinova – Samo Teb 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  3. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST