• Служители на охранителната фирма направили рентгенова проверка на куфара, което е рутинна мярка

Грандиозна находка по време на проверка за сигурност на летището в Мюнхен. Митнически служители откриха общо 1,4 милиона евро, спретнато подредени в червен куфар.

Според информация на митническата служба германец на 44 години от ирански произход е предал куфар при регистрация за полет на 27 декември. Мъжът искал да лети за Истанбул, пишат германски медии.

Служители на охранителната фирма направили рентгенова проверка на куфара, което е рутинна мярка. Те забелязали банкнотите.

Охранителната фирма незабавно уведомила летищната митница. Служителите взели багажа, преброили парите на летището и според митническите служители стигнали до “невероятно висока сума” от 1,4 милиона евро.

„Когато напускате страна извън ЕС, всички парични суми над 10 000 евро трябва да бъдат декларирани на митницата“, казва говорител на митническата служба за разследване. Иначе полицията се съмнява в пране на пари, съобщава “Fenix Magazin”.

Мъжът, без да подозира, се опитал да влезе в самолета, но следователите разбрали самоличността му по багажа и го спрели.

По искане на прокурора съдия-следовател от окръжния съд в Ландсхут разпоредил изземването на парите в брой. От мъжа са отнети и два мобилни телефона. Издадена е заповед за подозрение за пране на пари. На мъжа е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Същия ден следователите претърсили апартамента на 44-годишния в квартал “Фюрстенфелдрук”. Там открили пари в брой и машина за броене на пари.  https://pochivka.blitz.bg/