• Частен селскостопански самолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие и трябвало да пръска селскостопански култур, но следите са изгубени в района на Цалапица

По-рано днес стана ясно, че хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев.

Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон”. За момента няма информация за пострадали. Няма връзка с пилота и не е ясно къде точно е паднала машината. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението “малък летателен апарат”, нямат и данни за какъвто и да е инцидент.

Хеликоптер на “Гранична полиция” е летял в района“, потвърди директорът на ГД “Гранична полиция” Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

Частен селскостопански самолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие. Той трябвало да пръска селскостопански култури. Тази сутрин е излетял от Гърмен, но следите са изгубени в района на Цалапица.

Възможно е да става въпрос за селскостопански хеликоптер, който е пръскал срещу вредители. Информацията обаче е първоначална и непотвърдена.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер“, каза директорът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че има такъв сигнал и до тях, но самият сигнал не е доуточнен.

Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал“, посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.

Фатални 90 минути: Двама охранители пазили изчезналия край Цалапица хеликоптер, но…

  • Излетя пред нас и всичко беше наред – това споделя роднина на пилота, който имал над 40 години стаж

Роднина на пилота е подал сигнал за изчезването. Той разказа, че двамата с пилота освен роднини са и колеги вече 15 години.

Заедно били и сутринта, когато хеликоптерът е излетял от Гърмен в 7:40 часа сутринта.

Излетя пред нас. Имаше двама охранители, които пазиха хеликоптера през нощта. Всичко си беше наред“, разказа той, цитиран от bTV.

Двамата мъже трябвало да се срещнат на летището в Цалапица. Единият пътувал натам по въздух, другият по земя.

“Моята задача беше да го изпратя, а след това да се срещнем на летището в Цалапица”, добави мъжът.

След като час и половина колегата и роднина на изчезналия пилот не получил обаждане, че машината е кацнала, започнал да звъни на колеги, шефове и познати. Така станало ясно, че явно има проблем.

Мъжът добави, че пилотът е опитен, с над 40 години стаж.

Сензационни разкрития за хеликоптера, изчезнал край Гърмен

  • Той е собственост на фирмата, чиято летателна машина прелетя ниско над плаж “Градина” в ранните часове на Джулай морнинг

https://blitz.bg/