Областният координатор на ГЕРБ Добрич и социален министър Деница Сачева почете паметта на известния диригент и почетен гражданин на Добрич Маестро Захари Медникаров. На 7 януари  се на навършиха 97 години от рождението на музиканта, който е роден през 1924 г. в Добрич.

Маестро Медникаров е емблематична личност за Добрич, дирижира хор “Добруджански звуци” от 1952 година до последните си дни. Под неговата диригентска палка хорът бе лауреат и златен медалист на национални и световни фестивали, музикални форуми.Маестро Медникаров и смесен хор “Добруджански звуци” са удостоени с орден „Кирил и Методий” Първа степен. Маестрото е почетен гражданин на Добрич от 1995 година.

След като поднесе цветя пред барелефа на Медникаров в Добрич, госпожа Сачева разговаря с диригента на смесен хор „Добруджански звуци” Елвира Пастърмаджиева, разгледа репетиционата зала и кабинета на Маестрото.  Домакинът на срещата Пастърмаджиева обясни как въпреки пандемията, продължават да провеждат репетиции, но с малки групи, без да се събира целият хор. Имам специално отношение към културата, сподели Деница Сачева. Разказа, че не е посещавала детската музикална школа, но пък е играла 5-6 години в детската театралната студия на Добрич, по времето, когато ръководител е бил актьорът Радомир Андонов.