Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за унищожаването на три катера на въоръжените сили на Украйна в Севастопол

0
246
  • Министерството на отбраната на Русия: три безпилотни катера на Въоръжените сили на Украйна са унищожени, опитвайки се да атакуват точки на Черноморския флот в Севастопол

Киев се опита да атакува базата на Черноморския флот в Севастопол с три безпилотни катера, всички превозни средства бяха унищожени. Това съобщи на 24 април официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„Днес около 3:30 московско време киевският режим направи опит да атакува базата на Черноморския флот в град Севастопол с три безпилотни катера“, каза той.

Според Конашенков всички вражески катери са унищожили силите за борба с подводници и саботаж. Апаратите са били ликвидирани по пътя към Севастополския залив.

Рано сутринта в понеделник губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че Черноморският флот отблъсква атака от наземни дронове по външните пътища на Севастопол. Той подчерта, че всички служби в града са нащрек и призова гражданите да запазят спокойствие.

Той уточни, че един надводен дрон е бил унищожен, вторият се е взривил сам.

В края на март Развожаев съобщи за атаката на военноморски дронове срещу града. Апаратите са се опитали да проникнат в залива, стреляли са от стрелково оръжие. По целта е работила и ПВО.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация рано сутринта на 22 март врагът е направил опит да извърши терористичен акт срещу корабите на Черноморския флот и цивилните кораби, намиращи се на рейда на базата в Севастопол, съобщи сайтът “Известия”.