• Официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че сред предадените военнослужещи има 162 офицери, както и 47 военнослужещи.

МОСКВА, 13 април. /ТАСС/. Над 1000 украински войници се предадоха доброволно в Мариупол, включително 162 офицери и 47 военнослужещи. Това съобщи в сряда официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

По думите му в района на металургичния комбинат. Илич, в резултат на успешни настъпателни действия на опълченските части на Донецката народна република и руските въоръжени сили, „1026 украински военнослужещи от 36-та бригада морска пехота доброволно сложиха оръжие и се предадоха като пленници“. Сред предадените военнослужещи от въоръжените сили на Украйна 162 офицери, както и 47 жени войници, каза още Конашенков.

Той каза, че 151 ранени украински военнослужещи от 36-та бригада морска пехота са получили първична медицинска помощ на място, след което всички са откарани за лечение в градската болница в Мариупол.