На 16.05.2022 г. доброволците от Детско полицейско управление към СУ„Ст.Караджа“ посетиха сградата на общинска администрация Каварна. Децата бяха посрещнати от Кмета на Община Каварна – г-жа Елена Балтаджиева която  ги запозна с дейността на администрацията в общината. С това посещение приключва обучението на най малките  полицейски доброволци, ученици от трети клас на СУ „Ст. Караджа“.

През целия период на обучение с децата се проведоха редица занятия като:   „Работа в екип“; „Лична безопасност“; „Вредата от алкохола и тютюнопушенето“;  Запознаване с дейността на МК БППМН; “Запознаване с работата на служителите от „Охранителна и криминална полиция “; „Безопасност на движението по пътищата“; “Взаимодействие на полицията с други органи и институции“;

В заключителния етап доброволците към Детско полицейско управление положиха  тест за проверка на усвоените знания и  участваха в провеждане на практическо занятие на светофарната уредба  съвместно с полицейски служители и учители.

За цялостния период на обучение в проекта Детско полицейско управление, за успешното представяне и активно участие, всички полицейски доброволци получиха награди  от Кмета на Община Каварна.

Н. ДИМИТРОВА,

секретар на МКБППМН