МЕСЕЦ, ПОСВЕТЕН НА 150 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА В БАЛЧИКт гибелта на Апостола

0
472

През 2023 година се навършват 150 години от гибелта на Васил Левски. С редица събития през февруари читалище „Васил Левски 1959“ в Балчик ще отдаде почит пред паметта на Апостола на свободата.

До 10 февруари се приемат рисунки и табла на деца от детските градини и ученици в начален курс. Те ще бъдат представени в изложба, открита на 13 февруари.

До 14 февруари тече онлайн конкурс за рецитаторско майсторство на стихове, посветени на Васил Левски, насочени към две възрастови групи: 1.-2. кл. и 3.-4. кл. Участниците публикуват клиповете си във фейсбук страницата на читалището или изпращат на електронната му поща: balchik.v.levski.1959@abv.bg). Жури ще оцени най-добрите изпълнения. Награждаването се планира на 19 февруари пред Паметника на Васил Левски. Тогава ще бъдат отличени участниците в състезанието “Лъвски скок“, което се организира съвместно с местния лекоатлетически клуб за ученици от 5. до 7. клас в Балчик.

Кулминацията е общоградското поклонение пред Паметника на Апостола на 19 февруари от 11 ч. В същата седмица – от 13 до 17 февруари, се планират презентации, викторини и четения за деца, съобщават от читалището с покана за участие към детски градини и училища.