Канал KTLA съобщава за стотици ранени

НЮ ЙОРК, 3 юни. / ТАСС /. Най-малко 11 души загинаха по време на протести и безредици в САЩ, причинени от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Това съобщи във вторник каналът KTLA.

Според него жертвите са били жители на Чикаго (Илинойс), Детройт (Мичиган), Омаха (Небраска), Давенпорт (Айова), Окланд (Калифорния) и Луисвил (Кентъки). Повечето от загиналите са афро-американци.

В Окланд 53-годишният черен федерален служител по сигурността Дейв Патрик Ъндърууд е застрелян, а партньорът му е тежко ранен. В Омаха 22-годишният чернокож Джеймс Скарлок беше убит, когато победи бял мъж с група съучастници. По време на побоя последният успял да извади пистолет и да го застреля. Каналът също съобщава за много жертви в различни градове на САЩ, но точният им брой все още не е възможно да се определи.

Според последните оценки на Асошиейтед прес, приблизително 4,4 хиляди души са били задържани в САЩ през последните дни по време на протести и безредици. По-специално, те бяха обвинени в грабежи, нарушаване на полицейския час и блокиране на пътища.

Във връзка с безредиците беше въведен комендантски час в приблизително 40 града в САЩ, включително Вашингтон, Лос Анджелис и Ню Йорк.