„МБАЛ-ДОБРИЧ”АД ПОЛУЧИ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ОТ СДРУЖЕНИЕ ”СОЛИДАРНОСТ ШВЕЙЦАРИЯ- ИЗТОЧНА ЕВРОПА”

0
883

 

Сдружение „Солидарност Швейцария- Източна Европа” е основано през 2005 год. и работи в цяла България. Освен това сдружението доставя дарения също и за Северна Македония и Черна гора. От основаването си сдружението  доставя оборудване за болници, старчески домове, училища, общини и пожарни. През последните години доставките са концентрирани само за болници и старчески домове. Досега са направени доставки в следните области в България: София, Перник, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Пазарджик, Сливен, Пловдив, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Русе, В.Търново, Ловеч, Плевен, Габрово, Враца, Видинл

Дареното оборудване се предоставя безвъзмездно от болници и старчески домове от Швейцария. Транспортните разходи се плащат от сдружение „Солидарност Швейцария-Източна Европа”.

Сдружението има 33  членове – активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри на фирми, учители, полицаи и други. Членовете на сдружението заплащат членски внос. Освен това сдружението има много спонсори, които помагат финансово.

След запитване от болницата в Добрич за спешна доставка на болнични легла за оборудване на Ковид отделение,сдружението организира и достави необходимото оборудване.

Бяха доставени 30 електрически легла, 1 специално легло за интензивна грижа с дикубитален матрак, 20 нощни шкафчета, 30 матрака, 3 легла за преглед и масаж, много столове за посетители, инвалидни столове, тоалетни столове, стойки за инфузия.

Ръководството на МБАЛ-Добрич пое задължението спрямо сдружението, че цялото оборудване ще продължи да се използва след Ковид кризата за отделение за инфекциозно болни пациенти.

Ръководството на МБАЛ-Добрич изказва хиляди благодарности на добрите хора в сдружението, като им пожелава много здраве и късмет от свое име и от името на всички жители на област Добрич!