6 души, включително 73-годишният заподозрян, са загинали, а един е тежко ранен при стрелба в жилищна сграда в град Вон в канадската провинция Онтарио, съобщи местната полиция, съобщи Ройтерс.

Заподозреният е бил прострелян от полицията и е обявен за мъртъв на място, се казва в изявление на Специалното звено за разследване (“SIU”) на Онтарио.

SIU, което разследва смъртни случаи с участието на полицията, заяви, че разследва смъртта на заподозрения и че аутопсията е насрочена за вторник.

Властите не съобщават повече информация за жертвите или за мотива на заподозрения.

“В момента сме в процес на уведомяване на тези семейства, така че на този етап не мога да споделя никаква информация за жертвите или за обекта”, заяви пред репортери началникът на регионалната полиция в Йорк Джим Максуин, според местните медии.

Полицията се е отзовала на обаждане за “активен стрелец от мъжки пол, който е застрелял няколко души” в жилищна сграда във Вон, северно от Торонто, се казва в изявление на Йоркското регионално полицейско управление.

Продължава разследването, се казва в съобщението, като се добавя, че няма допълнителна заплаха за обществената сигурност. bg-voice.com