Марин Тихомиров от “Модерно предградие”, който преоткри Бога

0
6


Образованието ще отдели децата ни от кръговрата на нямането, убеден е младият мъж. Дъщерите му учат и спортуват, голямата свири на пиано и мечтае за медицина. А той – хората у нас да не са пасивни и да търсят истината, защото тя ни прави свободни

“Искам образованието за моите деца да бъде основна цел, за да може човек да се отдели от този кръговрат на нямането. Образованието ще помогне на децата да имат професии, с които да получават добри доходи и да имат възможност спокойно да се грижат за семействата си.”

В това вярва Марин Тихомиров от “Модерно предградие”, който е част от листата на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” в 25-и МИР в София за предстоящите парламентарни избори.

Марин, заедно със съпругата си и двете им дъщери, живее в “Модерно предградие”. Израснал е в квартал “Филиповци” в София. По-късно с половинката си свиват семейно гнездо в “Модерно предградие”. Децата им учат в СОУ в кв. “Надежда”.

“Имаме две момичета – на 12 г. и на 8 г. Учат, ходят на плуване. Голямата ни дъщеря напредва с усвояването на английския език, спортува – иска да се занимава с волейбол, а след време и професионално с моден дизайн. Има интереси и към медицината. Малката ни дъщеря ходи на уроци по пиано, обича да шие дрехи за куклите си”, разказва Марин. И допълва с усмивка, че са на възраст, в която “в момента са буря”.

Двамата със съпругата му изкарват прехраната си чрез собствен бизнес. Имат два магазина в центъра на София. Продават предимно кожени палта и якета втора употреба, внос от Европа.

Марин е

от модерните млади хора в ромската общност. Слуша испански джаз и народна музика. И категорично не харесва чалга

Извън работата гледа да отделя време изцяло на семейството си. Домошар е, обръща внимание на дамите си, а всички заедно обичат разходките сред природата.

Младият мъж и жена му успяват да заработват достатъчно, за да живеят нормално. Всеки месец заделят от припечеленото, за да помагат на хора в нужда. “Това е начин на живот. Смятам, че парите не са само за нас, а и за да помагаме на другите. Те са благословение, което ако не можеш да управляваш, се изпаряват”, казва Марин Тихомиров.

Преди 10-ина години преоткрива Бога. Като малък баба му го водила на служения в църквата. В младежките му години животът го завъртял и забравил за християнството. После обаче със съпругата му минали през доста трудности и така от 10-ина години отново се уповава на Бога, като посещава Евангелска петдесятна църква.

Изкарал е

курс за финансова грамотност

“Младите нямат финансова дисциплина. Нямат спестявания, защото искат всичко сега. Изкарах курса, за да науча децата си как да управляват по-добре финансите си в бъдеще”, раказва Марин. Днешният свят предлага какво ли не и понякога купуваме неща, които даже не знаем за какво ни трябват. Допълва, че всъщност финансовата грамотност е залегнала и в Библията, но малко хора имат “очи” за това. Разписано е в притчите – човек да не действа импулсивно и първосигнално. “Лектори в този курс бяха богослови и хора, учили в чужбина, които успяха изключително практично да ни поднесат материала”, допълва младият мъж.

Израснал е в многодетно семейство, има още трима братя и сестра, които не са образовани. Имат си семейства. Едните работят в ресторантьорство, другите – в строителството. Единият му брат се занимава с изработка на ковано желязо. Родителите му са пасивни и не се интересуват от политика.

“Много хора има като мен в ромската общност, които работят, гледат да изучат децата си, за да им осигурят бъдеще. Слава богу, с годините намаля тенденцията младите рано да се женят. Повечето хора държат децата им да се изучат и тогава да създават семейство”, категоричен е Марин. По думите му основният проблем на младите по махалите е, че не завършват образованието си, защото родителите им нямат достойни доходи и се налага и те да работят. Някои залитат по наркотиците, други – по хазарта. Има и немалко починали – от наркотици, станали дилъри, влезли в банди… Макар бавно и трудно обаче, нагласите на хората започват да се обръщат.

“Моята лична кауза е купуването и продаването на гласове да бъде сведено до минимум.

Да продадеш гласа си, означава да продадеш живота си, да продадеш родината си

Не съм продавал гласа си. Не са ми и предлагали да купят гласа ми, но на моите родители са предлагали”, разказва Марин.

Разкрива, че схемата се задейства през посредници. Звъни се по телефона. Продаването на гласове става през няколко посредници. Веригата е толкова голяма, че реално не можеш да стигнеш до истинския поръчител. Да, знае се за коя партия пазаруват гласове, но кой реално е организаторът и човекът с парите – не.

“Посланието ми към младите хора е да не са пасивни, да не си мълчат, да търсят истината – защото истината ни прави свободни. А когато си свободен, нямаш задръжки. Когато нямаш задръжки, можеш да постигаш целите си” заявява кандидатът за депутат от “Модерно предградие”.

Всички виждаме натрупаните проблеми в държавата. Но трябва да сме обединени и задружни, за да видим как да ги разрешим и да осигурим по-доброто бъдеще на страната ни, заявява Марин.

Категоричен е, че хората не трябва да мизерстват. Политиката за ръст на доходите от последните 3 години дава надежда, че ще спре тенденцията българите да ходят да работят в чужбина, за да успеят да живеят нормално.

В тази връзка е изключително важно мнозинството от гражданите да подкрепят ПП-ДБ, за да се реализира разработената програма на коалицията, с която да запазим младите хора в България. Една от мерките е държавата да осигури изплащането на 100% от майчинството през втората година дори когато се връща майката на работа, за да може спокойно да си позволи детегледачка за детето например.

Това е помощ за младите семейства, от една страна, но и мярка в подкрепа на бизнеса, който така ще може да разчита на качествените си хора, особено при тази липса на кадри във всички сектори, обяснява Тихомиров.

Помощта от 300 лева за учениците за началото на учебната година трябва да се разшири и да обхваща всички деца от I до VIII клас,

за да могат повече родители да подготвят децата си за училище по-спокойно. Кандидат-депутатът е категоричен, че друга изключително полезна мярка е помощта за младите семейства за закупуване на първо жилище.

Здравеопазването е друг проблем, с който се сблъсква всеки български гражданин, напомня кандидатът за народен представител. “Всички да имаме достъп до по-качествена медицинска услуга и равно обслужване на всеки. Трябва да се повишат заплатите на лекарите, акушерките, медсестрите” казва още младият мъж.

“Много се говори, но малко се действа. Трябват ни категорични действия и това ме мотивира да вляза в политиката”, обобщава човекът от квартала, който знае какво иска да постигне за семейството, близките си, за обществото ни.

Гласувайте на 27 октомври за Марин Тихомиров в 25-и МИР в София с преференция 120.





Източник 24часа