Малката героиня Ади от Варна отива на финал на “България търси талант”

0
1295

 

Осемгодишната гимнастичка Адриана Хаджитенева от Варна е сред финалистите за шоуто за таланти, грабна сърцата на публика и жури с уникалната си пластичност и чар.

И тази година Варна има свой представител на финала на шоуто за таланти. Това е малката гимнастичка Адриана Хаджитенева, която се бори със заболяване и въпреки него успя да грабне сърцата на цяла България, стана ясно снощи.

Момиченцето тренирало гимнастика от четиригодишно, когато на 6 се разболяло от детска артроза. Изплашените лекари забранили всякакви тренировки и препоръчали на детето покой. Първо й се поду глезенът, после коляното, разказва потресената майка. Чакаше я бъдеще на инвалид. Но тогава тя каза, мамо, аз няма да спра да тренирам. Ще се движа, докато мога. Лекуващият лекар след много колебания се съгласил.

Сега Адриана е добре. Колкото и да е странно за медицината, ежедневните тренировки й помагат на заболяването и пречат на развитието й. Тя е страхотна акробатка и изключително гъвкава. Не минава ден без тренировки. А това, което показа на сцената, буквално разплака от възторг журито и зрителите, разказват родителите й.

https://novavarna.net