Съвсем наскоро беше установено, че магнитните бури са тест за много хора. Те възникват във връзка със слънчеви изригвания, които водят до промяна в земната магнитна сфера. Такива огнища се забелязват не от всички жители на планетата, а само от метеочувствителните, особено от пациентите с хипертония.

Известно е, че слънчевата активност има периодичност от 11 години.Преминавайки от един етап на друг, това води до изригвания, които причиняват магнитна буря. Имайки добра защита от магнитни потоци, Земята все още може да предава магнитни лъчи някъде в магнитосферата.

В продължение на почти 300 години учените се опитват да създадат всички необходими условия, за да предотвратят разрушителното въздействие на магнитните бури върху човешкото здраве. Те публикуват графици на очакваните периоди на геомагнитна активност в определени дни.

ДАТИ НА МАГНИТНИТЕ БУРИ ПРЕЗ ЯНУАРИ 2021 ГОДИНА

Синоптиците прогнозират, че началото на месеца ще бъде белязано от голяма слънчева светкавица, която е изпълнена с появата на огромна магнитна буря. Промените в Слънцето ще отшумят и ще станат по-малко интензивни към средата на месеца. Предлагаме ви да се запознаете с периодите на магнитни бури, които се очакват през януари 2021 година.

Благоприятни дни на януари 2021 година Неблагоприятни дни на януари 2021г
3-5, 7, 8, 10, 11, 13, 15, 17, 21-23, 25, 26, 29 1, 2, 6, 9, 12, 16, 18-20, 24, 27, 28, 30, 31

Нека да видим кои дни ще бъдат неблагоприятни за чувствителните граждани:

  1. Първата буря ще започне от 1-9 януари. Ще бъде доста силно. Синоптиците препоръчват в наши дни да не планират важни срещи и други събития, да не претоварват тялото с изтощителни товари и да не се изнервят.
  2. Освен това, според графика, втората вълна се очаква от 12 до 18 януари. Тази магнитна буря ще има средна мощност. Трябва да се пазите от психологически проблеми, не реагирайте на промени в настроението.
  3. Третата буря се очаква от 24 до 31 януари. В такива дни ще се наблюдава средната мощност на магнитните потоци. Синоптиците препоръчват да се разсейвате, да се отпускате, да се опитвате да успокоите психичното си здраве с музика и дълъг сън.
  4. Използвайки наличните данни, трябва да обърнете специално внимание на здравето си на хора, страдащи от зависимост от магнитни колебания.

КАК РАБОТИ МАГНАТА БУРЯ ВЪРХУ ФИЗИЧЕСКОТО И ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ

Пикът на магнитната буря причинява инфаркти и лошо здраве при пациенти с хипертония. Хората с нестабилна нервна система също са податливи на тяхното влияние.

Има специални устройства, които могат да информират хората за предстоящата буря на слънце. Много учени вече предупреждават, че есента и зимата ще бъдат пикът на активността на магнитните факели.

Когато Слънцето е спокойно, в геомагнитното поле на планетата няма отрицателни явления. Веднага щом полето започне да се движи, хората изпитват промени в благосъстоянието и настроението.

Има хора, които не са засегнати от магнитни бури, но има и такива, които просто не вярват в това явление или в някакви графици и таблици, съставени от учени. Но експертите са се научили да определят и да правят паралели между ефекта върху човешкото здраве на магнитното поле и всички други фактори.

Както се оказа, магнитната буря има огромен ефект върху сърцето и нервите, мозъка. Магнитните изригвания дори могат да променят посоката на движение на кръвните елементи! Те се движат хаотично поради влиянието на магнитното поле.

Освен това са възможни и други нежелани събития:

  1. При пациенти с хипертония показателите на кръвното налягане се повишават.
  2. Такива бури причиняват стрес, който активира надбъбречните жлези наполовина.
  3. Може да настъпи кислороден глад.
  4. Промените в настроението се дължат на намаляване на нивото на адаптационните хормони.

КАК ДА СЕ ЗАЩИТАВАТЕ ОТ МАГНИТНА БУРЯ

За хората, които са изложени на магнитно поле, са разработени специални правила за борба с негативния му ефект. Ето основните методи за защита срещу въздействието на магнитна буря:

  1. Чист въздух (разходки, вентилация, въздушни бани). При постоянен достъп до въздух човек може да насити белите дробове, другите органи и тъкани с кислород, благодарение на което те ще функционират по-добре.
  2. Можете да изключите храни, богати на лош холестерол. Това е допълнителна защита срещу проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, вероятността от обостряне на които ще намалее.
  3. Важно е да следите кръвното си налягане.
  4. Успокояващите билкови чайове могат да помогнат за намаляване на безпокойството.
  5. Използването на точков масаж на главата и шията също се е доказало добре.

Следвайки тези съвети, човек ще може да се предпази от влиянието на магнитна буря. Подробна таблица ще ви помогне да се подготвите за неблагоприятни дни за всички чувствителни към атмосферните условия хора през януари 2021 година. Всеки, който има хронични заболявания, трябва в неблагоприятни дни да продължи да следва препоръките на лекаря и да следи внимателно състоянието им.

РЕЗЮМЕ

  1. През януари 2021 г. се очаква цяла поредица от неблагоприятни дни по отношение на геомагнитната активност.
  2. За да избегнете негативни ефекти върху тялото, трябва да се откажете от интензивен физически и психически стрес, хроничните пациенти трябва да следват инструкциите на лекуващия лекар.
  3. Магнитните бури се причиняват от слънчеви изригвания, които могат да бъдат с различна сила. При умерени прояви много хора практически не усещат промени в състоянието си.

    https://kurer.ru