Според прогнозите,  магнитните бури през март ще окажат негативно влияние върху много хора, особено тези, които реагират на промените във времето.

Можете да се подготвите за магнитни бури и да намалите въздействието им, като знаете предварително точния им график.

Кога се прогнозират магнитни бури през март 2023 г. и какво трябва да се направи?

На 2 март се очаква първата магнитна буря – геомагнитното смущение ще е със средна сила и ще засегне предимно метеочувствителните хора.

Най-продължителната магнитна буря се очаква от 5 до 8 март . Пикът му ще бъде на 6-7 март – геомагнитното смущение ще е силно и ще засегне много хора.

Следващата магнитна буря се очаква на 15 март . Тя ще напомни на мнозина за хронични заболявания.

Експертите прогнозират малък взрив на слънчева активност на 23 март, който ще бъде усетен главно от чувствителните към времето хора.

Според предварителната прогноза, последната магнитна буря ще се разрази на 31 март – очаква се геомагнитно смущение със средна сила.

Метеозависимите хора, както и хората с психични проблеми и хронични заболявания, трябва да се грижат за здравето си в неблагоприятните дни, тъй като повечето от тях изпитват промени в настроението, неразположение и проблеми със съня по време на магнитни бури.

Този период е особено труден за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, вегетативно-съдова дистония, наднормено тегло. Хората стават невнимателни, конфликтни, неспокойни.

За да намалите отрицателното въздействие на магнитната буря върху тялото, по-добре е да ограничите интензивната физическа активност, да почивате повече, да се придържате към здравословна диета и да пиете повече вода.

В навечерието на магнитна буря е по-добре да не се преуморявате, прекарвайте поне 1 час на ден на чист въздух. Препоръчително е да се яде лека храна, да се ограничи пушенето, да не се пият алкохолни напитки.

По-добре е да спите достатъчно, да правите леки сутрешни упражнения.

Препоръчително е да не се поддавате на стрес, да избягвате конфликтни ситуации, да ограничавате шофирането.

Не трябва да се занимавате с тежка физическа работа.