Любомир Ганев подписа 5-годишен договор за създаването на национален център по плажен волейбол в к.к “Албена”.

0
1171

Президентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев подписа 5-годишен договор за създаването на национален център по плажен волейбол с Маргита Тодорова, член на надзорния съвет на комплекс “Албена”.

Партньорите се договориха да обединят усилия за развитието на плажния волейбол и за утвърждаване на КК Албена като национален Център по плажен волейбол. Споразумението предвижда организиране на състезателни, тренировъчни и научно-практически събития, промотирането на спорта сред всички слоеве на българското население, организиране на детски, ученически и студентски лагери, кемпове на волейболни академии, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални отбори. Договорът е за срок от 5 години.

“Главната цел е да класираме поне една двойка в олимпийския турнир за Париж. Радвам се, че започваме подобно партньорство, тъй като плажният волейбол бележи все по-нарастващата популярност и глобален интерес – коментира Любо Ганев. – В Италия съм виждал как на подобни кемпове се събират по 25 000 участници. Вярвам, че сътрудничеството е за доброто на българския волейбол. Условията в курорта за този спорт са идеални и със сигурност ще направим турнир тук”, обясни Ганев.

Домакините се похвалиха, че вече няколко години правят кампове на германски отбори точно в атрактивния спорт.
Като вицепрезидент на БОК Ганев участва и в откриването на XIII олимпийски фестивал в “Албена”. С него бе и олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Стартът на състезанията бе даден от генералният секретар на БОК Белчо Горанов и организаторът Анатоли Илиев.
Във феста се включиха 400 деца в 7 вида спорт, като тазгодишното издание са по-малко заради мерките срещу коронавируса. За първи път има надпревари по бадминтон. Останалите спортове са лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване.
В леката атлетика най-многобройно присъствие заявяват отново представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-много участници са записани от школата на “Черно море” и СК “Бриз” от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са заявени по отбори от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са представени с един тим. За втора поредна година в плажния волейбол се включват отбори от Сопот, този град ще има участие и в кросовите бягания.
Домакините наистина се справят доста добре с поддържането на мерките. През целия ден се дизинфекцират улиците, а всеки влизащ автомобол минава също през това. По собствена инициатива се затварят нощните заведения, за да не се събират много хора накуп. На плажа чадърите са през 7 метра. И въпреки повечето заразени вече има туристи от Румъния и Русия.

https://bgvolleyball.com/