Лионел Меси остава в Барселона. Това разкри аржентинската суперзвезда в интерво за “Goal”. Нападателят разкрива, че основната причина да играе за “каталунците” и през следващия сезон е, че не иска да съди клуба.

Семейството на Меси също е изиграло важна роля за крайното му решение, тъй като е приело драматично желанието му да си тръгне.

“Когато съобщих желанието си да напусна клуба на жена си и децата си, това беше брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да напуснат Барселона, нито пък искаха да сменят училища. Но аз погледнах по-напред. Искам да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли, да се състезавам в Шампионската лига. Можеш да спечелиш или да загубиш, но трябва да се състезавате”, започна Лео.

“Мислех и бях сигурен, че мога да напусна. Президентът винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали да остана или не. Сега твърдят, че не съм го направил преди 10 юни. Тогава обаче ние все още не бяхме приключили сезона в Ла Лига. Заради коронавируса и тази ужасна болест се промени целия сезон. Ще продължа с клуба, защото президентът ми каза, че единствения шанс да напусна е да платя клаузата от 700 млн. евро”.

“Имаше и друг начин – да се съдим. Никога не бих съдил Барселона. Това е клубът, който обичам и който ми даде всичко, откакто пристигнах. Това е клубът на живота му. Създадох живота си тук. Барселона ми даде всичко и аз му дадох всичко. Никога не ми е минавало през ума да съдя Барселона”, продължи аржентинецът.

Лео разкри и сърцераздирателния разговор, който е провел със сина си Тиаго, който не е искал баща му да напуска “каталунците”. В същото време съпругата му Антонела го е подкрепила в желанието му да си тръгне.

“Матео е още малък и не разбира всичко това. Тиаго е по-голям. Той беше чул нещо по телевизията и ме попита. Не исках той да знае, че ще бъдем принудени да отидем другаде и да учи в ново училище. Той не искаше да напускаме Барселона. Беше трудно, наистина”, сподели Меси.

Barcelona Lionel Messi and girlfriend Antonella Roccuzzo

“Обичам Барселона и никъде няма да намеря по-добро място от тук. Няма нищо лошо в това да искаш да си тръгнеш. Имах нужда от това. Исках нови цели и предизвикателства. Съпругата ми, с цялата болка в душата си, ме подкрепяше”, каза още нападателят.

Предстои Меси да започне подготовка с Барселона и да бъде на разположение на новия треньор Роналд Куман за предстоящия сезон.

https://topsport.bg

Лео Меси асистира за голове и вкъщи – вижте как

НИКОГА НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ИСТОРИЯТА НА ЛИОНЕЛ МЕСИ!
  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА