• Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел

Естрадната прима Лили Иванова стои в основата на шокиращото за електората сближаване между ДПС и евродепутатката Елена Йончева. Както е известно, вчера областната структура на партията издигна кандидатурата на вечната социалистка за Брюксел и остави със зяпнали уста както обикновените гласоподаватели, така и Корнелия Нинова.

Суперзвездата гостува в Брюксел на 6 март, където изнесе концерт във “Флаже” – център за култура до живописните езера на Иксел. Лили Иванова през цялото време беше обгрижвана в Белгия от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк.

Острието на ДПС в Европа Кючук беше инициатор и организатор на музикалното събитие и организира прием в чест на Лиленце Пиленце. Именно там Илхан провел дълъг и напоителен разговор с Елена Йончева и се родила идеята за нейно участие в листата на неговата партия.

Черната и русата – двете социалистки са смразени от години

Журналистката му обяснила надълго и нашироко за сблъсъка си с Корнелия Нинова, който ще я остави извън списъка на БСП за новите избори за евродепутати, разказват запознати. От доста време Йончева е един от основните критици на лидера на формацията. Тя обвиняваше Нинова, че е твърде пасивна политически срещу ГЕРБ, както и че БСП не се възползва от гражданските протести срещу управляващите.

Според злите езици обаче разривът бил по-личен и Елена се смразила с партийната си шефка, защото не я предпазила от делото, което НАП й заведе за пране на пари през 2018 г. Йончева окончателно загуби процеса тази седмица и ще олекне с 58 000 лева.

Бившата половинка на Сергей Станишев успяла да убеди Илхан Кючюк, че ще бъде полезна на ДПС в европарламента като разпознаваема фигура в Брюксел и поела ангажимент да смекчи сериозно проруските си позиции и ще спазва либералната линия на Движението.

Така под звуците на “Панаири” и “Щурче” се родила идеята Йончева да смени партийната принадлежност, която вече е факт.  https://lupa.bg/