“Левски” зове феновете за мирно и тихо дерби с ЦСКА

0
7


Останаха 1200 билета за „сини“ и 8000 за „червени“ запалянковци

“Мирно и тихо” дерби си пожелаха от “Левски” преди футболната битка за България срещу ЦСКА в събота. Изпълнителният директор на “сините” Даниел Боримиров призова феновете да се сложи край на войната по трибуните, което би довело и до по-малки буферни зони в бъдеще, тоест шанс за повече запалянковци да присъстват на живо. В последните години “сини” и “червени” създават сериозни опасности за живота на зрителите с обстрел със сигнални ракети.

“Надявам се този мач, а и не само този – и следващите, които ще се изиграят между двата клуба, да преминат мирно и тихо, тъй като аз мисля, че всеки един от феновете осъзнава опасността – какво значи да бъде ударен от сигнална ракета и какви ще бъдат последствията от едно такова нещо. Мисля, че ще е добре, ако го разберат това нещо, тъй като могат да се намалят и буферните зони, което да доведе до повече посещаемост на хората от страна на двата клуба”, заяви Даниел Боримиров в подкаста на клуба “Гласът на Левски” в навечерието на дербито.

Над 22 хиляди билета за мача бяха изкупени до края на работния ден в сряда. Близо 16 от тях са за символичните домакини от “Левски”, а около 6500 – за цесекари.

Около 10 000 са местата, които ще бъдат използвани за буферни зони от съображения за сигурност.

В продажба остават около 1200 билета за левскари (само в сектор “Б”, след като всички пропуски за сектор “А” са изкупени) и около 8000 билета за цесекари (около 2000 за сектор “В” и около 6000 за сектор “Г”). Очаква се обаче и “червена” мобилизация в оставащото време до мача.





Източник 24часа