ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СИНТЕТИЧНА ДРОГА РАЗБИХА В ХОТЕЛСКА СТАЯ В КРАНЕВО

0
801

Лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества разбира охраните на реда в балчишкото село Кранево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Това е станало в рамките на полицейска акция, проведена на 17 и 18 октомври от служители на областните дирекции в Добрич, Варна и Русе и на полицейските управления в Добрич и Албена.

Около 17.20 часа на 17 октомври на главен път I-9, в района на село Кранево, служители на РУ на МВР в Албена подават сигнал със стоп палка на лек автомобил „Сеат” с добричка регистрация. Водачът не се подчинява на полицейското разпореждане и продължава движението си. На около 2 км преди Златни пясъци автомобилът е спрян. Установени са криминално проявеният водач М. Ж. /36/ и спътничката му Д. Н. /23/, и двамата от Добрич. В хода на проверката са открити наркотични вещества. На следващия ден около 14.45 часа се извършени процесуално-следствени действия в хотелска стая по ул. „Чайка” в село Кранево, обитавана от двамата. При претърсване и изземване е установено, че стаята е ползвана като лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества. Иззети са бяло прахообразно вещество с тегло 0,2 грама, реагиращо на метаамфетамин, електронна везна, термометър, стъклени колби и фунии. Иззети са още прекурсори, различни видове прахообразни вещества и течности бутилирани в съдове.
Около 17.30 часа на същата дата в хода на акцията е извършена и проверка на апартамент по ул. „Независимост” в Добрич, обитаван от криминално проявения Д. С. /42/. При проведените процесуално-следствени действия е открита и иззета суха тревна маса с тегло 3,4 грама, която реагира на полевия тест на наркотичното вещество канабис. От жилището са иззети по надлежния ред три лаптопа, таблет, мелачка за марихуана, пари в евро и щатски долари и метална каса. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава. НДТ