Къде отива Меси? При милионите на арабите или при Бекъм в Америка?

0
316
  • Интерес към аржентинеца прояви внезапно Интер Маями

Престоят на Лионел Меси в Пари Сен Жермен ще приключи съвсем скоро. Аржентинецът има договор с бъдещия шампион на Франция до края на сезона, но контрактът на световния шампион няма да бъде подновен. Това твърди авторитетният вестник “Екип”.

Въпреки че таткото на Меси – Хорхе, който е негов агент, и ръководството на парижани имаха устна договорка мегазвездата да изиграе още няколко сезона с екипа на ПСЖ, в рамките на 48 часа нещата се обръщат на 180 градуса.

Френският тим си позволи да отстрани един от най-великите играчи в историята на футбола. Причината – Меси си е позволил да замине за Саудитска Арабия след домакинската загуба с 1:3 от Лориен, без да е уведомил за решението си треньора на отбора Кристоф Галтие. Ръководството на парижани решава да накаже сурово аржентинеца. Той е отстранен от състава за 2 седмици. През това време Меси няма право да тренира с първия тим, а на всичкото отгоре няма да получава и заплата в рамките на този период. Аржентинецът е посланик на туризма на Саудитска Арабия. За да рекламира държавата, той получава 25 млн. лири годишно.

Именно страната, където геният от Росарио се намира, е една от възможностите пред него за продължаване на кариерата му. Местният Ал Хилал предлага на Меси годишна заплата в размер на 400 млн. евро. Друг от вариантите пред аржентинеца е Америка. Интерес към Меси проявява Интер (Маями), който е собственост на Дейвид Бекъм. Бившият английски национал дори е готов да се раздели с 5% от акциите на клуба, само и само да навие Лео да подпише с тима му.

Шансовете Меси да се завърне в Барселона засега са илюзорни. На няколко пъти бащата на аржентинеца се среща с президента на каталунците Жоан Лапорта. Въпреки това “Барса” не може да плаща колосалната заплата на Лео, тъй като клубът е раздиран от сериозни финансови проблеми.

В същото време големият съперник на терена на аржентинеца – Кристиано Роналдо, го изпревари в списъка на списание “Форбс” за най-богат спортист. През миналата година Меси бе №1 по приходи. Но през тази португалецът печели битката. Кристиано, който в момента е част от саудитския “Ал Насър”, е заработил 123,9 млн. евро. Меси пък е спечелил 118,4 млн. евро. На трето място е класиран друг футболист – Килиан Мбапе. Приходите на капитана на Франция възлизат на 120 млн. евро.

https://lupa.bg/

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВИНИТЕ И ПРЕЗ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛА НИ: HTTPS://T.ME/NDT1EU