Кухня за предоставяне на обяд в домашна среда ще изгради Община Добричка в село Стожер

0
315

С предложение за изграждането на социална инфраструктура в село Стожер кандидатства Община Добричка по проект „Красива България“ – Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“, в Кампания2022. Проектът предвижда на първия етаж в сградата на детската градина да се осигурят условия за функционирането на кухня за приготвянето на обяд за 150уязвими лица, които поради бедност и продължителната социална изолация в условията на криза са в затруднение да осигуряват сами прехраната си.

Проектното предложение „Преустройство на част от сграда детска градина „Здравец“ с.Стожер в социална инфраструктура“ ес общ бюджет  232 000 лв. с вкл. ДДС, от които 116 000 лв. ще бъдат осигурени от Министерството на труда и социалната политика, а 116 000 лв. ще се съфинансират от бюджета на Община Добричка.

Сградата, в която ще функционира новата социална услуга, е изградена в началото на 70-те години на миналия век с предназначение за обединено детско заведение – детска ясла и детска градина. Застроената площ от 1 195 кв.м. обединява шест корпуса – пет двуетажни и един едноетажен.