КРИМИНАЛНИ НОВИНИ

0
417

ЗАДЪРЖАХА СКАНДАЛДЖИЯ В ГЕН. ТОШЕВО

На 16.05.2022 г. в РУ Ген. Тошево се жалвал жител на града. Той съобщил, че в дома му е дошло лице/известно на МВР/ и след предизвикан скандал е счупил три броя стъкла на прозорци на къщата му. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителят  на престъплението. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

ВКАРАХА КРАДЕЦ В ПСИХО ДИСПАНСЕРА

На 13.05.2022 г. по време на специализирана полицейска операция за установяване и задържане на лица, извършители на кражби от търговски обекти, служители на сектор КП и ТП при 1 РУ Добрич и сектор ПКП при ОДМВР Добрич установяват и задържат лице от град Добрич. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, лицето прави пълни самопризнания за извършените престъпления. На същото са му повдигнати обвинения и с постановление на Районна прокуратура Добрич е приведен за лечение в ЦПЗ –Добрич. Работата по документиране на престъпната дейност на лицето продължава.

ПОТРОШИХА АВТОМОБИЛ В ДОБРИЧ

На 17.05.2022 г. на телефон 112 в ОДЧ при ОД МВР-Добрич е заявено от жител на град Добрич за извършен взлом чрез счупване на стъкло на задна дясна врата на лекия му автомобил, който бил паркиран пред дома на лицето. Извършена е кражба на сателитен цифров приемник. Извършени са процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

КАТАСТРОФА КРАЙ ПЛАЧИ ДОЛ

На 17.05.2022 г. на телефон 112 в ОДЧ при ОДМВР-Добрич е получено съобщение от преминаващ гражданин за възникнало ПТП по главен път град Добрич-град Балчик, при разклона за село Плачи дол. Установено е, че водач на лек автомобил, при движение по посока град Балчик, навлиза в лентата за насрещно движещи се автомобили и се удря странично в насрещно движещ се бус. От настъпилото ПТП са причинени значителни материални щети по автомобилите. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, а резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство. НДТ