Кранът, чиято спирачка беше освободена в Хатай, се блъсна в 11 превозни средства и спря. В катастрофалната катастрофа загинаха 4 души, 4 души бяха ранени. Моментът на инцидента е отразен в охранителната камера на работното място.
Натовареният с кабел кран, който тръгна към Антакия от посоката на Yayladağı и чието име на шофьор все още не беше известно, не можа да поеме завоя в квартал Харбие и падна на противоположната лента.

Движейки се по този начин, кранът успя да спре, след като удари първо дърво, а след това 11 превозни средства, които бяха паркирани от обратната посока. След известието на хората наоколо много полицейски, пожарни и медицински екипи бяха изпратени на мястото на произшествието.

При инцидента 2 души са загинали на мястото на инцидента, а 2 души са загинали в болницата, където са били откарани. В болниците в града продължава лечението на 4 ранени.

Моментът на инцидента е записан от охранителни камери на жилищен блок и работно място.

На изображенията се вижда, че бързо пристигащият кран не е могъл да поеме завоя и се е преобърнал и е преминал в обратната посока, първо удряйки дърветата, а след това и превозните средства, които са пътували и паркирали. https://www.trthaber.com