Корнелия Нинова е подала оставка пред членовете на Националния съвет на БСП

0
1104

Председателят на БСП Корнелия Нинова е подала оставка пред членовете на Националния съвет, съобщиха участници в заседанието.
В момента Националният съвет анализира резултатите от избори и трябва да обсъди мерки за действие, сред които стартиране на процедура за избор на председател на партията и връщане на левицата в парламента.

Преди началото на пленума вътрешната опозиция в партията поиска оставка на ръководството и заседание на Конгреса на партията.

След като социалистите изненадващо завършиха на второ място и то със сериозна разлика спрямо ГРЕБ във вота за Европейски парламент, самата Нинова коментира, че левицата е загубила.

„Ние загубихме тази избори”, заяви тя и посочи, че е решила да стартира процедура за избор на председател на партията по новия устав, като отново ще се кандидатира за поста.

„Смятам, че така се носи политическа отговорност”, посочи Корнелия Нинова. „Смятам, че отговорността трябва да е солидарна – от партийни организации до председател. Ще предложим да се проведат конференции във всички общини, на които да се направи анализ по места. Да се направи обективен анализ, обективна оценка. Да има точка в дневния ред – избор на ръководство на общински съвети и общински председатели. Провеждане на областни конференции и избор на областен председател. Трето – стартиране на процедура за избор на председател на БСП. Ще се явя на избор пред цялата партия, заедно със всички други кандидати. Разбира се, че процедурата е свързана с резултата от изборите”. http://www.bta.bg