дом Акценти Корав руснак спря победната серия на Тервел Пулев

Корав руснак спря победната серия на Тервел Пулев

594
0

Тервел Пулев загуби със съдийско решение от руснака Сергей Ковальов в мач от боксовата галавечер „ТрилърВърз” в зала “Форум” в Ингълууд (щат Калифорния). За Тервел това беше 17-а среща на професионалния ринг и първа загуба в кариерата му. Мачът беше оспорван с много размяна на тежки удари. Представянето на бившия световен шампион във версия WBO обаче успя да убеди съдиите, че повече заслужава победата и така по-малкият от братята Пулеви се оказа губещ в битката.

 

Най-добрият български боксьор в полутежка категория не се беше качвал на ринга вече над година. Последната среща за бронзовия медалист от Лондон 2012 беше срещу намибиеца Викапита Мероро на 29 януари 2021 г. в Дар-Ес-Салаам. Последният двубой на Ковальов датираше от 2 ноември 2019 година, когато губи с нокаут от Канело Алварес. В двубоя с мексиканската суперзвезда, руснакът загуби и шампионския пояс на WBO в лека-тежка категория.

Първи рунд
Сергей Ковальов започна активно мача, а Тервел Пулев пробва дясно кроше. Последва размяна на леви прави удари, а след това Тервел на два пъти вкара успешно десни прави. Ковальов отговори дясно кроше. Пулев контрира с два десни удари в тялото на съперника.

Втори рунд
Размяна на удари на двамата боксьори от началото на рунда. Последваха дясно кроше и ляво крошета на Тервел Пулев. Десен прав на Ковальов, на който българинът отговори с ляв прав. Сергей Кавальов пласира тежко дясно кроше, а Тервел отговори с ляво кроше, но и получи удар.

Трети рунд
Частта започна с предимство на Тервел Пулев с 31:17 при ударите. Българинът успя да вкара ляв прав в съперника на старта на рунда. След това Ковальов отговори със серия от ляво и дясно крошета в главата на Тервел, а след това нанесе и ляв прав.

Четвърти рунд
Двамата размениха удари в началото на рунда, но Сергей Ковальов е по-активен и вкара удар в тялото на българина. Тервел Пулев отвърна с дясно кроше. Сергей Ковальов завърши частта с десен прав и дясно кроше.

Пети рунд
Активна работа на Тервел Пулев, който пласира ляв прав. След това добре изпълни десен ъперкът и ляв прав. Ковальов опита атаки в тялото на Тервел и последва мощна размяна на удари. Кроше на Пулев попадна в целта.

Шести рунд
Сергей Ковальов демонстрира активност, но българинът контраатакува с успешна комбинация десен и ляв прав. Мачът беше прекъснат за кратко, тъй като съдията даде сигнал на екипа на руснака да завърже кецовете му, които се бяха развързали. След подновяването на битката Тервел вкара десен удар в тялото на съперника.

Седми рунд
Боксьорите се хвърлиха в здрава битка и размяна на удари. Тервел Пулев се активизира и вкара ляв прав, последван от ляво кроше. Малко преди гонга българският боксьор пласира и точен ъперкът.

Осми рунд
Тервел заигра по-смело и атакува. Успя да вкара ляв прав в главата на Ковальов. Руснакът обаче отговори с ляв прав в главата. Пулев успя да пласира ляв ъперкът, а негово ляво кроше се размина с главата на Ковальов. След това разклати съперника с дясно и ляво кроше.

Девети рунд
Частта се отличи с размяна на тежки удари. Тервел Пулев порази целта с дясно кроше. След това намери съперника и с ляв прав, но от своя страна получи ляво кроше. Българинът не остана безучастен и вкара дясно кроше.

Десети рунд
Двамата боксьори заиграха много внимателно и търсеха атаки от дистанция. Тервел Пулев вкара ляв прав, но и понесе удари от съперника. Тервел удари тежко Ковальов.

https://blitz.bg/