На 29 октомври в Огледална зала „Нели Божкова“ от 18.30 часа заповядайте наконцерт на известнияпевец, поканен от Национално движение „Русофили“ – клон Добрич.

ВладимирМаринов е роденвъвВарна.Завършил е НМА „Проф.ПанчоВладигеров“ сдвеспециалности – фагот и опернопеене. Специализира в класаназнаменитиябългарскибасНиколаГюзелев. Оперниямудебюте насценатанаВарненскатаопера, къдетоизпълняваролятанаДонЖуан в прочутатаоперанаМоцарт.ВладимирМариновспециализира в Майнц и ощепредикраянасвоетообучениевече е солистнаКамернатаопера в Райсберг – Германия и наТеатър „Софиензеле“ – Берлин. Гостува в спектакли и концертнипрограмиизсценитенацялаГермания, средкоитосапродукциитена „Вълшебниятстрелец“ отВебер (Берлин, Бранденбург и Потсдам), „Вълшебнатафлейта“ въвХайлигенщат.Сезон 1999-2000 българскиятбас-баритонВладимирМариновзапълва с концерти в НюЙорк, а следващотодесетилетиезапълва с многостраннаконцертна и артистичнадейност в цялаИталия, Германия, Русия и Люксембург.Следватзаписи в БНР. От 2018 г. ВладимирМаринов е солистнаДържавнатаопераРусе. Завръщанетонапевеца в България госвързва с тясносътрудничество с Рускиякултурно-информационенцентър в София, коетодавасвоитеплодове – многостранни и многожанровиконцертнипрограми, посветенинарускатакласическа и популярнапесен.

Вход свободен.

Важно:  В залата ще се допускат само лица, които отговарят на условията описани в Заповед № РД-01-856/19.10.2021 на МЗ – т. 31 букви б) и аа) и № РД-01-861/21.10.2021 г.