Концерт на Владимир Маринов с руски класически и популярни песни

0
486

На 29 октомври в Огледална зала „Нели Божкова“ от 18.30 часа заповядайте на концерт на известния певец, поканен от Национално движение „Русофили“ – клон Добрич.

Владимир Маринов е роден във Варна. Завършил е НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – фагот и оперно пеене. Специализира в класа на знаменития български бас Никола Гюзелев. Оперния му дебют е на сцената на Варненската опера, където изпълнява ролята на Дон Жуан в прочутата опера на Моцарт. Владимир Маринов специализира в Майнц и още преди края на своето обучение вече е солист на Камерната опера в Райсберг – Германия и на Театър „Софиензеле“ – Берлин. Гостува в спектакли и концертни програми из сцените на цяла Германия, сред които са продукциите на „Вълшебният стрелец“ от Вебер (Берлин, Бранденбург и Потсдам), „Вълшебната флейта“ във Хайлигенщат. Сезон 1999-2000 българският бас-баритон Владимир Маринов запълва с концерти в Ню Йорк, а следващото десетилетие запълва с многостранна концертна и артистична дейност в цяла Италия, Германия, Русия и Люксембург. Следват записи в БНР. От 2018 г. Владимир Маринов е солист на Държавната опера Русе. Завръщането на певеца в България го свързва с тясно сътрудничество с Руския културно-информационен център в София, което дава своите плодове – многостранни и многожанрови концертни програми, посветени на руската класическа и популярна песен.
Вход свободен.
❗Важно: В залата ще се допускат само лица, които отговарят на условията, описани в Заповед № РД-01-856/19.10.2021 на МЗ – т. 31 букви б) и аа) и № РД-01-861/21.10.2021 г.