Коледната елха на Добрич ще грейне с нови светлоотразителни украшения

0
1281

Коледната елха на Добрич ще засияе с нови светлоотразителни украшения и коледни играчки, за да ни зареди с празничност. Нейните светлини ще бъдат запалени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“.  Вече шеста година символът на Коледа е живо дръвче, което е високо 12 метра и ще блесне с над 4000 хиляди разноцветни лампички.  Дядо Коледа ще пристигне на площада и ще е гост на детското тържество, за да отвори сърцата на всички за предстоящите светли празници.

Светещи триизмерни шейна и елен отново ще зарадват малчуганите и ще допринесат за коледна атмосфера. Падащи светлинни завеси, звезди и транспаранти са само част от коледната украса, която ще грейне и ще засили коледния заряд.

За да провокира въображението на децата, Община Добрич организира и тази година конкурс за коледна картичка. Най – оригиналните картички ще бъдат изпратени като коледно пожелание до партньори на общината и дипломатически мисии.

Целият месец декември е изпълнен с много коледни концерти, изложби и събития, които не само ще допринесат за празничната атмосфера, но и ще разкрият магнетичния дух на Коледа.