Коледен подарък за Школа „Керамика” на ОДК – Каварна

0
580

Коледен подарък получи Школа „Керамика” към ОДК – Каварна по проект „Бъдещето днес” към Национална програма „Представяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа на личностно развитие 2020”. Чрез програмата се създават условия за съвременни обзаведени и оборудвани кабинети и предоставяне на материали, литература и игри, стимулиращи личностното развитие на децата и учениците, в едно от следните направления: науки, технологии, изкуства, спорт.
Въпреки необичайните условия, педагогическият колектив на Детския комплекс подготви, спечели и реализира проект на стойност 9000 лв., финансиран от Министерство на образованието и науката.
Дейностите по проекта включваха обзавеждане и оборудване на кабинет за работа в направление изкуство и осигуряване на консумативи, литература и материали за работа на децата и учениците от избраното направление.
Новият просторен кабинет се сдоби с 20 места за работа на децата, включващи маса, стол и грънчарско колело. За удобство и пълноценна работа на преподавателя се осигури бюро, флипчартове и многофункционална модулна секция.
Децата, посещаващи всички творчески форми на ОДК, ще разполагат с огромно количество глина, глазура, декорлак, акрилни бои, четки и стативи, на които да аранжират своите изделия.
Очакваните резултати от реализирането на проекта са засилен интерес от страна на деца и ученици за работа в кабинета и реализиране на съвместни дейности за кариерно ориентиране и консултиране на Центъра за подкрепа на личностното развитие и училищата.