Кметът на Община Каварна – Елена Балтаджиева, подписа заповед за премахване на още 3 преместваеми обекта

0
477

Кметът на Община Каварна – Елена Балтаджиева, подписа заповед за премахване на още три преместваеми обекта днес. С нея процеса по разчистване на градската среда от грозните, ръждясали бараки, използвани за търговски обекти, продължава.

Времето на хаотично поставяните бараки отмина отдавна. Вече всички трябва да се съобразяваме със законите и естетиката, категорична е Балтаджиева.

Предстои до дни да бъдат премахнати фургони на ул. „Простор“ до хотел „Монако“. Това ще стане за сметка на общината, тъй като обследването не успя да установи нито кой ги е поставил, нито чии са.

Всяко подобно действие струва скъпо на Общината. Разходва се човешки ресурс, време и пари. Ако обследването беше дало отговор чии са фургоните, щяхме да задължим притежателите им да ги демонтират и отстранят за тяхна сметка или да си възстановим разходите от тях. Сега всички данъкоплатци ще платим за това, уточни кметът Балтаджиева.

По моя заповед администрацията направи пълна проверка на преместваемите обекти в морската зона и в местността „Иканталъка“. Ще бъдат премахнати всички фургони. Там, където изтичат договорите, те не се подновяват. Навсякъде има свободни търговски помещения, които могат да се използват. Ние сме добронамерени. Даваме разумен  срок на търговците, но в крайна сметка има правила и те трябва да се спазват, допълни кметът Балтаджиева.

Тя е категорична, че процесът по премахването на преместваемите обекти, който е текъл с десетилетия, няма как да се реши за един мандат.