Екипът на кмета Йордан Йорданов започва изцяло нова концепция за почистването на града. Това съобщи той на пресконференция, на която присъстваха и общинските съветници, избрани от Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН).

Практиката от предходните години сочи, че поддържането на чистотата изисква повече усилия по отношение на по-периферни части на града. Но със сигурност през новата 2020 година тези неща ще се променят. Ще има райониране. Започваме изцяло нова концепция за почистването на града и хората ще усетят разликата. Предстои да бъде заложено в новите изисквания за договори с фирмите използване на съвременна техника за почистване, с цел по-качествено и бързо почистване, обясни Йорданов.

Ще се работи активно за облагородяване на междублоковите пространства, обеща кметът. Още тази седмица ще стане ясно кой общински съветник за кой квартал ще отговаря. Това беше едно от обещанията на Йордан Йорданов по време на предизборната му кампания.

По повод финансовото състояние на Община Добрич, Елка Димова, която през миналия мандат беше зам.-кмет по „Финанси и общинска собственост“‘, коментира следното: „Няма нищо притеснително в цифрите, които отразяват в момента финансовото състояние на общината. Задълженията са такива, каквито сме ги обявили към деветмесечието. Те са качени на сайта на Министерството на финансите. Към момента стигат до 20 милиона лева – заради сериозните усвоявания, които са направени по водния цикъл. Така или иначе знаете, че 10 милиона е заемът по водния цикъл, оттам нататък и по други проекти. Те са съвсем регулярни и мостови усвоявания, които след верификация на разходи се възстановяват. Това, че експозицията към един момент е една сериозна цифра, не означава, че е тежест за общината или нещо, което общинският бюджет не може да си позволи”.

Предстои Йордан Йорданов да обяви имената на екипа, с който ще работи през следващите 4 години. НДТ