Китаец гледа костенурка с две глави; Нов “Тунгуски метеорит” наближава Земята; Американка с две матки ражда по едно дете от всяка; Софиянец загина при катастрофа край Дуранкулак…

0
1588

ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

Китаец гледа костенурка с две глави

Китаец отглежда необикновен домашен любимец – костенурка с две глави, съобщава Ананова. Животното можело да се храни и с двете глави едновременно.

“Когато главите са прибрани в черупката, костенурката не се различава от която и да било друга”, казва собственикът. Според експерти това явление е изключително рядко.

Причините за него може да са генетични, може да е предизвикано и от замърсяване на околната среда.

Американка с две матки ражда по едно дете от всяка

Американците Сара /21 г./ и Шейн Рейнфелдър от Мичиган станаха миналата седмица горди родители на две дъщери – близначки. Историята им обаче далеч не е обикновена.

Преди няколко години Сара е направила спонтанен аборт. Тогава лекарите й казали, че има две матки и вероятно никога няма да може да роди. Преди десет месеца обаче тя ражда здравия си син Уилям. Става ясно, че лекарите са сгрешили в прогнозите си и Сара започнала да пие противозачатъчни таблетки. Въпреки това скоро забременяла. Този път лекарите не могли да повярват на ултразвука. Жената била заченала и в двете си матки по едно дете и плодовете се развивали нормално. “В света са известни само три такива случая. Шансът да се случи подобно нещо при жените с две матки е един на пет милиона”, казват лекарите. Сара обаче успя, роди с цезарово сечение седем седмици преди термина. “Много съм развълнувана. Нощес изобщо не можах да затворя очи и през цялото време си мислех за тях. Щастлива съм, че са здрави, защото никой от нас не знаеше какво да очаква”, каза на другия ден след раждането развълнуваната майка. Бащата с нежност прегръща двете си принцеси. И той казва, че най-важното е, че те са здрави. Валери-Мари тежи 2,2 кг, а по-малката й сестричка Кайли-Джой 1,78 кг. Бебетата са с различно тегло, тъй като едната матка е по-голяма от другата. Майката и бебетата се чувстват добре. Поради раждането преди термина белите дробове на близначките все още не са развити добре и през следващите три седмици те ще останат в болницата. Лекарите обаче не очакват никакви усложнения, пише “24 сата”.

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ 2.03.2009 ГОДИНА