Макар че ръководстото осъзнава, че самостоятелното явяване крие риск с оглед на данните от социологическите агенции младите във ВМРО са настояли за еманципация от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в широка коалиция ГЕРБ-ОП. Лидерите на ВМРО и на НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са разговаряли тази вечер и са решили окончателно двете партии да се явят самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, научи Епицентър.бг.

Раздялята е била цивилизована, без претенции един към друг – нещо повече взаимно са си изказали благодарности за общия път досега. Никой не го е приел лично, а като единствено правилното решение в този момент.

Както вече писахме, на съвещанието в събота 90% от структурите на ВМРО са изразили категорична позиция за излизане от патриотичната коалиция. След четиричасови дискусии Националния съвет на ВМРО е дал мандат на ИК да вземе окончателното решение.

Снощи по време на заседание на Изпълнителната комисия заедно с депутатите решението е било 18:3 в полза на самостоятелното явяване на вота.

Макар че ръководстото осъзнава, че самостоятелното явяване крие риск с оглед на данните от социологическите агенции, младите във ВМРО са настояли за еманципация от НФСБ. По същата причина е отхвърлена и офертата на ГЕРБ за явяване в широка коалиция ГЕРБ-ОП-СДС.  http://epicenter.bg