Кампания за събиране на стари електроуреди в Крушари

0
211
Ако имате в домакинството си непотребен електрически уред, може да се освободите от него лесно и при това напълно безплатно.
Община Крушари организира кампания за събиране на излезли от употреба електроуреди – домакински и офис техника. Кампанията започва на 9-ти октомври и ще продължи до 13-ти октомври.
Заявка извозване на едрогабаритно електрическо и електронно оборудване за с. Крушари може да подадете на телефон 05771/2024, всеки работен ден от 8 до 17 часа.
Изпълнението на заявките е безплатно за жителите на община Крушари.
Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от бита е оборудване, образувано в резултат на жизнената дейност на хората по домовете и административни, социални и обществени сгради, от търговски и индустриални обекти или други източници – ел. печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и други. Изхвърлянето на подобен тип отпадъци на контейнерните площадки е забранено, а нарушителите подлежат на санкция. Услугата на Община Крушари за извозването на електрическо и електронно оборудване предотвратява нерегламентираното струпване на отпадъци на край контейнерите за твърди битови отпадъци.
Жителите на селата от общината, които желаят да се включат в акцията, следва да се да се обърнат към кмета на съответното село за уточняване на определените места за събиране на негодните за употреба електрически уреди.
Малогабаритна техника (кафемашини, компютри, принтери, радиоприемници, екрани и др.) могат да бъдат предадени в склад на община Крушари, намиращ се срещу входа на Детска градина – Крушари.