Друг тир катастрофира, разпиля част от товара, а шофьорът е в болница

Камион, превозващ дърва се е преобърнал на пътя Дебелец-с.Плаково и е затиснал 57-годишния водач. Пострадалият шофьор е починал на място. Произшествието е станало в 18:12 часа в понеделник при облачно време и суха пътна настилка. Товарният автомобил е напуснал пътното платно, разрушил е еластична преграда и е паднал от мост.

В злополучната вечер на телефон 112 е подаден сигнал за оказване на техническа помощ и съдействие на други структури на МВР. Незабавно на местопроизшествието пристигнали трима огнеборци със специализиран автомобил. Пожарникарите съдействали за изваждането на загиналия водач и измъкването на товарния автомобил „Камаз“ от дерето.

Час по-рано е възникнало и второ произшествие и е бил затворен и пътя Бяла – Плевен, заради катастрофирал камион. 62-годишен мъж от с. Ясеново е пострадал при инцидента. Произшествието е станало  около 17,30 часа. При интензивен валеж товарен автомобил, движещ се в  посока от Русе към Плевен се е преобърнал на пътното платно и е разпилял част от товара си. В резултат на това е пострадал водачът. Той е настанен за наблюдение с комоцио във великотърновската болница. Изпробван е за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед. Започнато е досъдебно производство.  https://trud.bg/