Как успешно да се справяме със стресови ситуации

0
234
Превантивно-информационен център по наркотични вещества (ПИЦНВ) Добрич съвместно с Местната комисия за борба противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) проведе кампания по повод 26 юни- Международен ден за борба със злоупотребата и нелегален трафик на наркотични вещества.
Местната комисия и експерти от ПИЦНВ проведоха среща – дискусия с децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Младите хора обикновено искат да пробват всичко, да покажат, че могат, че са пораснали. И никой не може да каже кога точно, прибягвайки до алкохол или други вещества, че вече става опасно. Целта на превенцията на употребата на психоактивни вещества е да промотира неупотребата. Именно такава беше и нашата дискусия с участниците в тази среща – как успешно да се справяме със стресови ситуации, свързани с алкохол, наркотици и други психоактивни вещества, и способни ли сме да направим своя съзнателен избор, когато се озовем в рискова ситуация или под натиск от връстници.
В следобедните часове с децата от КСУД „Дъга“ – ЦНСТДБУ – 1, 2 и 3 се проведе и волейболен турнир под надслов „Спортът срещу дрогата“. Спортното мероприятие се проведе в двора на социалните услуги, като целта е да се даде алтернатива за правилното физическо развитие на подрастващите. В края на турнира участниците получиха спортни принадлежности, осигурени от комисията, с които да продължат своята физическа активност.
+2
Всички реакции:

20