Каварна тържествено отбеляза празника 24 май

0
478
България днес празнува денят на светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и култура и на славянската книжовност.
Значимостта на датата в града бе засвидетелствана с празнично шествие преминало по централната пешеходна алея. В проявата се включиха ученици от училищата и детските градини в общината, учители, културни деятели и граждани.
Шествието в празничния ден, предвождано от ученици, носещи ликовете на Светите братя Кирил и Методий- създатели на славянската азбука, изпълни централната улица и продължи до сградата на НЧ „Съгласие- 1890”, пред която се състоя общоградско тържество.
В програмата по отбелязване празника на просветителите участие взеха деца от подготвителните групи на трите детски градини в града. В тържествения концерт прозвучаха изпълненията и на ученици от СУ „Ст. Караджа“ и вокална група „ Делфинчета“ от ОУ „Й. Йовков“ с ръководител Антония Ангелова. В прослава на двамата първоучители, своите песни поднесоха и изпълнителите от вокална академия „Каварна“ при НЧ „Съгласие-1890“.
Много бяха пожеланията и благодарностите в деня благословен за всеки българин. Ден в който напомняме, прославяме и възпяваме делото на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий, с надежда, че писменото слово ще продължава да съхранява паметта на поколенията.