Каварна тържествено изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022

0
814

С много трепет и вълнение, 62 абитуриенти от Випуск 2022 на СУ „Ст.Караджа“ и ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ в Каварна чуха за последно училищния звънец.
В училищният двор на СУ „Ст. Караджа“ тържествено бяха изпратени 37 зрелостници. Директорът на гимназията Емил Андонов приветства дванадесетокласниците с думите : „Бъдете смели и отстоявайте себе си! Желая ви да бъдете здрави. Успех по пътя, който сте избрали! На добър час!“


Своето поздравително слово отправи към абитуриентите и кметът на община Каварна Елена Балтаджиева:
„Радостна и горда съм от възможността да споделя вашите и мои вълнения след звука на последния училищен звънец. Където и да сте, колкото и успехи да сте извоювали – винаги помнете от къде сте тръгнали. Не забравяйте родния дом и родния град. Растете, превземайте хоризонти, посрещайте бурите с открити сърца, бъдете умни и дръзки. Със силата на младостта – раздавайте доброта и усмивки, за да успявате. Вълнувайте се винаги и постоянно като активни млади хора! Бъдете честни и безкористни в намеренията си, бъдете добри човеци. Носете красотата на света! И не забравяйте, че вие, от Випуск 2021 /2022 година, сте част от историята на вашето училище! Надяваме се след години някои от вас да се завърнат и дадат всичко от себе си за новото, модерно и красиво развитие и бъдеще на морския ни град Каварна. На добър час! На добър път !“.


Професионалната земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“ бе изпълнена с усмихнатите лица и просълзени очи на абитуриенти, защото за последен път стъпват в училищния двор като ученици. 25 завършващи отброиха до 12, заедно със своите класни ръководители.


Радка Илиева – директор на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“, увери абитуриентите: „ Вие сте нашата гордост и няма да крием тъгата си от раздялата. На добър час!“.
Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева тържествено поздрави завършващите и постави свои послания върху ризите на някои от випускниците.

Снимки: Светослав ПЕТКОВ