Й. Костадинова проведе работна среща с ръководството на СИДП – Шумен

0
68

 

Областният управител изказа съболезнования за трагичната загуба на служители на ДГС – Добрич, в резултат на тежкия пътен инцидент

Областният управител Йорданка Костадинова днес проведе работна среща с част от ръководството на Североизточно държавно предприятие (СИДП) Шумен – председателя на Управителния съвет Александър Арамов и зам.-директора на СИДП инж. Петър Ганев. Тя изрази съболезнования за загубата на двама от служителите на Държавно горско стопанство Добрич в резултат на тежкия пътен инцидент. Тема на разговора между областния управител и представителите на ръководството на държавното предприятие бе подобряване управлението на горските и ловни територии. Пред Йорданка Костадинова А. Арамов и инж. П. Ганев споделиха мерките, които са набелязани и ще се прилагат за намаляване на бракониерските сечи, планираните залесителни мероприятия за подобряване състоянието на горските територии в обхвата на предприятието в т.ч. и на територията на област Добрич, както и грижите за дивеча в ловните стопанства.

Двамата ръководители изразиха благодарност за съболезнованията и споделиха, че са оказали подкрепа на семействата, като допълниха, че има открита дарителска сметка. Тя е разкрита от Държавно горско стопанство Добрич.

Всички желаещи да помогнат в този труден момент могат да направят превод по сметка в „Търговска банка Д“ АД :

BG57DEMI92405000331684

В кампанията ще се включат и служители на 18 стопанства от системата.

Припомняме, че СИДП Шумен е създадено през 2011 г., като в състава му влизат 18 териториални подразделения в областите Шумен, Добрич, Варна и Търговище. Предприятието управлява дейностите в 13 Държавни горски стопанства и 5 Държавни ловни стопанства.