• “Изгрев“ бе поредният квартал на Добрич, който посетихме по време на настоящата предизборна кампания

„Изгрев“ бе поредният квартал на Добрич, който посети Йорданка Костадинова, кандидат за кмет на Добрич от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тя бе там по покана на местната общност, заедно с Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа в кабинета на Кирил Петков и кандидатите за общински съветници от коалицията.

В квартал „Изгрев“, както и в останалите квартали на Добрич, проблемите са много и стоят нерешени от години. Представители на общността поставиха важните и неотложни въпроси, на които заедно ще търсим отговори. Желанието им е да се намери балансирано и приемливо решение на споровете, за да не се стига до напрежение.

Обсъдиха проблема с високите децибели на музиката по време на религиозните и лични празници, които пречат на съседите. Получиха уверението на жителите на квартала, че ще се съобразят с наредбите на Общината и ще спазват ограниченията.

Друг въпрос за разрешаване е липсата на номера на домовете по някои от улиците , което пречи на живеещите там да получат адресна регистрация и лична карта. В същото време на някои от адресите са регистрирани по 150 души, което означава, че законът не е еднакъв за всички.

Незаконните жилища в квартала са около 300. Програмата за управление на Йорданка Костадинова предвижда възможността за закупуване на общинската земя, върху която са построени, срещу ангажимент за последващо плащане на данъци и такси от собствениците.

Проблемът с водата в квартал „Изгрев“ си остава сериозен – най-вече нейната доставка и отчитане. На някои от улиците от години не са виждали инкасатори от ВиК и не разбират как им начисляват консумация, след като никой не е засичал водомерите им.

Лошата инфраструктура в квартала е проблем, който стои нерешен от години. На места няма тротоари, а на други няма дори улици. Има само чакъл и никой дори не мечтае вече за асфалт, тротоари, де не говорим за маркировка.

Желанието на живеещите в квартала е на някои от улиците да има „легнали полицаи“ и видеокамери, за да се ограничи скоростта на преминаващите, което често води до инциденти.

„Стигнахме до решението кварталната общност да излъчи свои представители, които да обобщават проблемите и да ги поставят пред кмета и неговия екип. Така заедно ще търсим най-добрите решения и ще знаем кои са най-неотложните задачи.

С живеещите в квартал „Изгрев“ си говорихме и за това, че кандидатите, които купуват гласове днес, утре ще откраднат правото им на по-добър живот. Няма по-важно в неделя от пряко участие в изборите за кмет и общински съветници“, сподели още Йорданка Костадинова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

„Продължаваме промяната – Демократична България“