ИНТЕРАКТИВНА КАРТА ЩЕ ПОКАЗВА СЪСТОЯНИЕТО НА МОРЕТО

0
1112
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Интерактивна карта на Черно море с публичен онлайн достъп, която да показва местата, в които има натрупаване на отпадъци и още няколко показателя за състоянието на морето, ще бъде създадена през 2021 г. като част от проект на Черноморска мрежа на неправтелствените организации за подобряване на достъпа до екологична информация за състоянието на Черно море. Това съобщи за Радио Варна представителят ѝ Ема Гилева.

Сред активните доброволци, които почистват част от българското крайбрежие са и ученици от ОУ “Йордан Йовков” в Каварна, които са единствените българи, носители на “Черноморски медал”. Отличието им беше връчено в края на октомври 2018 от представители на 6-те черноморски държави за опазване на морето и популяризиране на каузата за чисти води, уточни преподавателят по химия в школото Антония Ангелова.

Иначе тези, които ги е грижа за чистота на плажовете могат да докладват за местата, на които има боклуци посредством платформата и смарт приложението Мarine Litter Watch, където проследяването на данните е възможно и в реално време, съобщи Радио Варна.

Припомняме, че от черноморската мрежа на неправителствените организации предлагаха през лятото на миналата година по пясъчните ивици да се обособят места за пушене на открито и да бъдат поставени пепелници, в които хората да изхвърлят  фасовете от цигарите си.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST