ИНОВАЦИИ В ОУ „СТЕФАН КАРАДЖА“

0
421
Иновативни дейности реализирани в Основно училище „Стефан Караджа“ през учебната 2021/2022 година

В начален етап преподавателите работят с Програмата “Дизайн шампиони” на Red Paper Plane за иновативни проекти с дизайн мислене за 4-10 г. деца, родители и учители. Всяка мисия е базирана на човешка професия. Децата се потапят в нея в продължение на 5 дни, така те получават едно пълноценно учебно преживяване, което увлича и техните родители в процеса. Мисиите са изцяло базирани на дизайн мислене – световен метод за иновации и креативност, който решава човешки проблеми по нов и различен начин.

доктор
творец

В прогимназиален етап учителите използват своя творчески подход при подготовката на иновативните мисии с проектно-базиранo обучение в училище.

мисия 5
слънчевата система
мисия_1 7 клас

Повече информация за иновативните мисии може да намерите в сайта на училището в страниците на Иноновативни проекти 2021/2022 г.

Национална програма „Иновации в действие“

Основно училище “Стефан Караджа”, Добрич е домакин на среща по Национална програма „Иновации в действие“. Наши гости бяха ОУ „Васил Левски“, гр. Ловеч, НУ „Васил Левски“, гр. Лозница и СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Антоново.

Пред гостите ни бе представена мисията „Туристически агент. Ваканция в Слънчевата система“. Учениците използваха 4D карти, за да разгледат планетите и прослушат информацията за тях. Всеки екип посети своята планета с помощта на робота Codey Rocky управляван от учениците.  Ръководители на мисията са г-жа Наталия Енчева и г-жа Магдалена Иванова.

ид5
ид6

Нашите гости станаха съпричастни с „Приключенията на учениците в STEM“. Ученици от 3-7 клас запознаха присъстващите с различни свои иновативни проекти, които са разработвали във факултативните часове. Петокласниците представиха демонстрация на приказката “Червената шапчица” в ролята на главните герои играеха роботи и танц на роботите Photon. Учениците от шести и седми клас показаха своите проекти с Lego роботи използвани в различни мисиите. Ръководител на демонстрацията бе г-жа Мария Георгиева.

ид2
ид3
Пред гостите ни бе представена мисията „Интересни опити“ с ученици от 7А и 7Б клас.
Учениците показаха умения и знания по химия, физика, математика, география , изобразително изкуство и информационни технологии.
Ръководители на мисията и представянето бяха г-жа Албена Деведжиева и г-жа Марияна Стефанова
ид7
ид9
ид10