По време на карантината много хора остават у дома. Там работят, живеят и се забавляват със семейството си.

Сега пък имунологът академик Валери Черешнев обяви, че сексът убива коронавируса.

„Отдайте се на креватни ласки по време на карантината“, съветва медикът.

„Правете колкото се може секс докато сте у дома под карантина, защото креватните ласки усилват имунитета. А ако имате силна имунна система, то COVID-19 няма как да ви повали“, категоричен е имунологът.

Според него „сексът е мощен заряд, така че за имунната система това е абсолютна полза“. Освен това академикът подчерта, че правенето на секс помага за облекчаване на психологическия стрес.

„Много секс – защо не?“, каза той.

Академик Черешнев също даде препоръки относно правилната употреба на продукти като джинджифил, например. Той отбеляза, че за поддържане на имунната система той трябва да се консумира редовно в нормални дози.

„Приемайте го редовно, а не ударно – за кратко време и в големи дози. Тогава ще постигнете временен успех, а след това отново ще се почувствате изтощени“, предупреждава медикът.

Той също така категорично заяви, че употребата на алкохол не засилва имунитета и не убива бактериите на коронавируса. Според него силният алкохол носи само „вреди на организма“.

Имунологът също така посъветва да се внимава с терапевтичното гладуване, особено при наличие на заболявания на стомаха. / jenata.blitz.bg