ИЗРОДИ: 19-годишен уби и разчлени 15-годишно дете; ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ В Ж.К. “БАЛИК” В ДОБРИЧ; ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА БСП: БАНКОВА НЕ СЛУЧАЙНО Е ТАМ!; Николета Лозанова може да лъсне в US Playboy;

0
2701

ПРЕДИ 10 ГОДИНИ

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ 10.03.2009 Г.

19-годишен уби приятел и наряза трупа му

19-годишният Владислав Георгиев Владимиров бе задържан от полицията в Перник, след като уби и наряза трупа на свой 15-годишен приятел.
Убийството е извършено на 9 март сутринта в къща на улица „Луганск” в града. Трупът на 15-годишния Алберто Емилов Йорданов е бил разчленен от убиеца и така е открит от полицията.
Двамата младежи са от кв. “Мошино” в Перник. Трупът на Алберто е открит в бетонна шахта в района на табаните над къщите, където е бил изхвърлен, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев на съвместна пресконференция с окръжния прокурор Пламен Найденов, предаде Фокус.
Установено е, че момчето е било убито със секира, с която са нанесени множество рани в областта на главата, лицето и тялото. Краката му са били овързани с тел, а тялото – увито с юрган и черга. Убиецът е правил опит и да изгори трупа. Проведени са разпити на хората, които последно са били с Алберто.
На 9 март в 17 часа във Второ районно управление са били доведени последните двама, с които убитото момче си е тръгнало от рождения ден, на който е било на 8 март. Владислав Владимиров е направил самопризнания за убийството около 21.30 часа снощи. Той е посочил мястото на престъплението и мястото, където е изхвърлил тялото на Алберто, пред прокурор и пред разследващия полицай. Убийството е било извършено в мазето на дома на Владислав на ул. “Луганск” в кв. “Мошино”.
След извършен обиск в дома на извършителя на престъплението са били иззети веществени доказателства, секирата, с която е извършено престъплението и части от трупа – зъби и кости. Взети са кръвни проби за назначаване на ДНК-експертиза от самото място. Установено е, че убиецът е правил опит да запали помещението. Иззети са и дрехите, с които Владислав е бил в нощта на убийството. Те са били старателно изпрани, изчистен е бил и филтърът на пералнята.
В момента Владислав Владимиров е задържан и с него продължават да работят криминалистите от Второ РУ под наблюдението на прокурор Бисер Михайлов. Като причина за убийството Владислав е посочил, че 4 години по-малкият Алберто системно му е нанасял побой и го е тормозил.
Убитото момче е било изключително здраво физически и много агресивно. Познат е на Детска педагогическа стая, срещу него има подадени жалби за побой. В момента бил ученик в Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост. Владислав работи на строителен обект в кв. “Люлин” в София. Владислав и Алберто са били на рожден ден в кв. “Мошино” и след като си тръгнали, се сбили в района на младежкия дом. После уж изгладили отношенията си, взели си още алкохол и се върнали в къщата на убиеца да продължат да пият. В мазето отново се скарали, след което било извършено престъплението.
Прокурорът Пламен Найденов заяви, че предстои Владислав Владимиров да бъде привлечен под наказателна отговорност. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка “задържане под стража”.
Зловещото убийство е повторение на кървавата трагедия в Перник от октомври 2004 година, когато ученикът Кристиян Петров уби и разчлени трупа на 17-годишния Кристин Иванов. Кристиян направи самопризнания, според които убийството станало заради спор за 4 лв. Впоследствие Окръжният съд в Перник го осъди на 11 г. затвор, а Върховният съд потвърди присъдата.