ИЗРОДИ БЕЗКРАЙ: Вълна от възмущение заради карикатура на „Шарли Ебдо“ за земетресението в Турция

0
794

Френското сатирично списание “Шарли Ебдо” предизвика възмущение след карикатура във връзка със земетресението в Турция, съобщава Анадолската агенция.

Френското сатирично списание “Шарли ебдо” предизвика възмущение, като публикува карикатура, осмиваща Турция, след като страната беше засегната от две смъртоносни земетресения в понеделник, съобщава Анадолската агенция.

Карикатурата, споделена под заглавие “Карикатура на деня” в Twitter, показва срутени и повредени сгради, обърната кола и купища отломки. В горния десен ъгъл на карикатурата пише “Земетресение в Турция”, а в долния край: “Дори няма нужда да се изпращат танкове!”.

Интернет потребителите реагираха с възмущение и гняв на рисунката, отбелязва агенцията, като напомня, че “Шарли ебдо” е френското сатирично издание, което публикува преди време карикатури, обиждащи пророка Мохамед.

Най-малко 3549 души загинаха, а десетки хиляди бяха ранени в 10 окръга на Турция след двете разрушителни земетресения, които разтърсиха южната част на страната вчера, сочат последни данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). https://trud.bg/

Да не дава Господ две земетресения със сила 7.7 по Рихтер с разлика от около 8 часа да ударят Париж, съпътствани от още окоро 200 земетресения, някои от които с магнитът около 6 по скалата на Рихтер. Тогава на кого биха се присмивали французите? Или може би ще помолят турски военни да им се притекат на помощ да вадят карикатуристите на “Шарли ебдо” изпод развалините. Майка ми Стефка, вечна й памет, обичаше да казва в такива случаи: Мярката, мярката!…

От “Шарли ебдо” отдавна са изгубили мярката към нещаститята!

Такъв е животът!

Моите и на семейството ми най-искрени съболезнования към роствениците, приятелите и сънародниците на всички загинали от земетресенията в Турция и Сирия!

Димитър Дуков