ИЗЛОЖБА „НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАЛЪК ПРИЯТЕЛ НА ЖИВОТНИТЕ“

0
1036

На 25 октомври от 17 часа в Дом-паметник “Йордан Йовков” ще бъде открита изложба на участниците в първото национално издание на единствените по рода си детски номинации „Най-големият малък приятел на животните“. Ще бъдат връчени почетни грамоти на ученика от училище „Христо Смирненски“ Веселин Георгиеви на децата от ДГ „Първи юни“ в гр. Добрич.

Веселин Георгиев е носител на почетното звание за 2016 г. „Еко-пиар“, получено заслужено с блестящото му есе по темата за опазване на природата и животните.
Еко художниците от детската градина участваха в представителните изложби, организирани през ноември 2015 г. в Народното събрание и през януари 2016 г. в Министерство на културата, където се включиха с рисунки, за които са използвани различни техники и огромно старание от страна на децата и ръководството на детската градина.
Ще бъде демонстрирано и „Дървото на хармонията“ – уникална идея на „АФА-България“ за обединяване усилията на обществото за формиране на ново екологосъобразно мислене и поведение.
Добрич ще бъде първата община, където ще бъдат показани „Дървото на хармонията“ и рисунките на децата, участвали в представителните изложби в Народното събрание и Министерство на културата. В Номинациите се включиха деца от 234 учебни заведения в 57 населени места в България.
Категорията, в която участваха децата от детските градини, е „Еко-художник”. Това е конкурсът за най-малките дечица, които имат задачата да представят в своите рисунки грижовното си отношение към животните и природата.
Надпреваратазаголямотоотличиепродължававрамкитенадвекалендарнигодини. Номинираните участници бяха наградени на 14 май 2016 г. по време на Гала – концерта с участие на любими български творци, проведен в Амфитеатъра на Националния исторически музей в кв. Бояна, до Резиденцията, гр. София.
Идеята за по-грижовен свят в утрешния ден бе подкрепена от народните представители на Република България. На 11 ноември 2015 г. бе открита първата изложба на участниците в Номинациите в Народното събрание, където бе създадено „Дървото на хармонията“, а от 19 до 23 януари – в зала „Средец“ на Министерство на културата софиянци и гости на столицата имаха възможността да видят същата изложба. В приветствието си към участниците в Първите национални номинации американският редактор Мерит Клифтън написа: „Етиката на сърдечност и загриженост, за чието развитие вие помагате днес, ще помогне да се създаде един по-мил свят за вашите деца, техните деца и може би дори за светове извън нашето въображение!“ НДТ