ИЗДИРВАТ КАМЕН СТАНЧЕВ

0
14015

 

Бившият журналист и бивш съуправител на кабелна телевизия „Добруджа днес“ Камен Станчев се издирва заради финансови злоупотреби, научи НДТ.

През последните няколко години Камен Станчев бе консултант за Добрич на независимия финансов брокер „Евролайф“, чието седалище е в Грац, Австрия. През 2014 година, заради много добри приходи, офисът в Добрич спечели автомобил Опел Инсигния. В интервю пред телевизия „Добруджа днес“ Камен Станчев заяви, че за 1 година, от 2-ма души работници, екипът му е нараснал на 21 човека, работещи за „Евролайф“ на граждански договори.

В началото на тази година обаче до ръководството на финансовата компания стигнали слухове, че Станчев се представял пред клиентите като банкер и застраховател и започнал да взема пари на ръка, което е категорично забранено. Според правилника на компанията, всички вноски се превеждат от клиентите по банков път. По-късно лъснало, че има доста завлечени клиенти не само на „Евролайф“, но и на партньора му „Алианц“. Вноските, които Станчев вземал на ръка, не били внасяни в банката.

От Икономическа полиция – Добрич, и от прокуратурата потвърдиха за финансови измами на Камен Станчев, като добавиха и неиздължени данъци към НАП.

Договорът на Камен Станчев с „Евролайф“ е прекратен преди няколко месеца, заяви управителят на компанията Красимир Мишлаков. „Договорът е прекратен точно заради това, че е вземал пари на ръка, което при нас е забранено и изрично е отбелязано. Разбрахме, че Камен Станчев не само се е представял за банкер и застраховател, но е и използвал наши рекламни материали за собствени цели. Направихме проверка и всичко се оказа истина. За съжаление, не успях да му връча писмото, защото той изведнъж изчезна. Спря да си вдига телефона, не идваше на семинари. Разбрах, че е обявен за издирване, но от близките ли, от полицията ли, не знам“ – каза още г-н Мишлаков.

Тепърва ще става ясно колко клиенти има измамени. Красимир Мишлаков заяви, че от Добрич му се обадил някакъв лекар и му казал, че с Камен се познавали от деца, Камен му дължи пари, но не може да го открие.

В профила на Камен Станчев има един гневен пост от лицето Димитър Димитров, което го обвинява в измама и кражба. Според Димитров, Камен Станчев се укрива в Сърбия.

Последните снимки в профила на Камен Станчев във Фейсбук са от 11 юни тази година.

От снимки в профила му личи, че е живял на широка нога, както казва народът, круизи, далечни туристически дестинациии…

Припомняме, че Камен Станчев бе фигура и по време на покупката на футболния клуб „Добруджа“, за която има слухове, че не е била много чиста. Станчев е имал финансови отношения и с футболни отбори от областта, за които се говори, че е вземал лесни пари.

Впрочем, сега е ред на органите на сигурността да повдигнат завесата на финансовите измами, към които които имат интерес най-вече завлечените клиенти на баш майстора-застроховател.  НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА