Избраха депутата д-р Емилия Милкова за председател на Асоциацията на библиотеките

0
1071

Народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ д-р Емилия Милкова е новият председател на Българската библиотечно-информационна асоциация /ББИА/. Тя беше избрана на проведеното общо годишно отчетно –изборно събрание тази седмица  в зала 4 “Проф. Асен Златаров” на Федерацията на научно-техническите съюзи.

На форума бяха представени отчетният доклад за дейността на ББИА за периода  януари-декември 2019г., финансовият отчет и бяха приети бюджетът и програмата за дейността през 2020 г.Българската библиотечно-информационна асоциация е професионална, творческа организация, основана през 1990 г. През годините тя работи в подкрепа на българските библиотеки, за издигане на авторитета на професията и за вдъхновяване и увеличаване на четящите хора.

Изборът на Емилия Милкова е заслужено признание за нейната работа като дългогодишен директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” във Варна , която под ръководството й беше отличена с много награди и е сред първите библиотеки в страната, представили каталога си в интернет.Емилия Милкова е доктор по библиотекознание, библиография и информационни науки.

Тя е била член на Постоянната комисия”Обществени библиотеки” към Международната федерация на библиотечните асоциации. Възможностите за по-добро финансиране и  усъвършенстване на библиотечно-информационната дейност са нейна кауза и като народен представител от ПГ на ГЕРБ.