Ивайла Михайлова и Преслава Тодорова от Студио „Зонели“ с първи награди от Международния конкурс „Речни ноти“

0
33

От 23-ти до 25-ти август в град Тутракан се проведе XXIII Международен конкурс „Речни ноти“. За поредна година възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова се представиха отлично в този престижен форум.
Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“ – Добрич може да се похвали с две първи награди в Категория „Индивидуални изпълнители“. Те са за Ивайла Михайлова, която бе участник в четвърта възрастова група, и за Преслава Тодорова, която се представи при най-големите в седма възрастова група.
За изпълнението си на българската песен Ивайла получи почти максимален брой точки от журито, а Преслава бе един от малкото участници в конкурса оценени само с 10-ки. И двете добричлийки бяха участници в Гала концерта, приключил късно снощи.
В конкурса взеха участие млади поп изълнители от цяла България, както от Полша и Казахстан. Международното жури бе в състав: Хайгашод Агасян, Николай Текелиев, Диян Неделчев, Димчо Рубчев, Михал Качмарек – Полша и Карлагаш Абдикаримова – Казастан.
Меджународният конкурс „Речни ноти“ се организира от Министерство на образованието и науката, Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности – Тутракан.